Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
 
 
 
ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ

Το Aγιωργίτικο είναι μία από τις πιο εκλεκτές ερυθρές ελληνικές ποικιλίες, η οποία καλλιεργείται στο νομό Κορινθίας και κυρίως στη ζώνη της Νεμέας. Αποτελεί μια σαγηνευτική ποικιλία αμπέλου, που χαϊδεύει τις αισθήσεις, με κομψότητα, φρεσκάδα και ένταση αρωμάτων, τόσο στη μύτη όσο και στο στόμα. Η ποικιλία αυτή, έχει την ικανότητα να παράγει μεγάλη γκάμα κρασιών, από φρέσκα φρουτώδη εκχυλισμένα ερυθρά και ροζέ κρασιά με χαμηλές τανίνες, απαλά ερυθρά με μέτριο σώμα, συμπυκνωμένα τανικά κρασιά με εξαιρετικό δυναμικό παλαίωσης, αλλά ακόμα και ενδιαφέροντα γλυκά κρασιά.

Το Aγιωργίτικο απευθύνεται σε όσους οινόφιλους αναζητούν μια μαγευτική οινική πρόταση για στιγμές κοινωνικών επαφών και οικειότητας. Είναι ένα κρασί που προσφέρει γευστική ικανοποίηση, αλλά και ευελιξία.

Η συγκομιδή του Αγιωργίτικου γίνεται σε διαφορετική χρονική περίοδο, ανάλογα με το υψόμετρο και τις κλιματολογικές συνθήκες που έχουν επικρατήσει κάθε χρονιά, τη βιολογική και τεχνολογική ωριμότητα των σταφυλιών.
 
 
 
 
 
 
ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ

Η μαλαγουζιά αποτελεί μία φινετσάτη λευκή ποικιλία, μία από τις δημοφιλέστερες της Ελλάδας, που καλλιεργείται κυρίως στους νομούς Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης και λιγότερο στην Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ποικιλία-πεμπτουσία της αναγέννησης που έχουν σημειώσει τα σύγχρονα ελληνικά κρασιά, όπως διαπιστώνεται τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Είναι μία από τις πιο αρωματικές ποικιλίες των ελληνικών σταφυλιών που παρουσιάζει μέτρια οξύτητα και υψηλό αλκοολικό βαθμό. Τόπος καταγωγής της φαίνεται να είναι η ορεινή Ναυπακτία.

Στα κύρια χαρακτηριστικά της συγκαταλέγονται το έντονο και εκφραστικό άρωμά της, με τόνους από λευκόσαρκο ροδάκινο, αλλά και λουλούδια. Η γεύση της είναι στρογγυλή, γεμάτη φρεσκάδα και με καλή οξύτητα. Συνδυάζεται με άλλες ποικιλίες και έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται, γι αυτό προσφέρεται για πειραματισμούς.
 
 
 
 
 
 
CHARDONNAY

Το Chardonnay είναι αναμφισβήτητα η πιο δημοφιλής λευκή ποικιλία οίνου στον κόσμο. Μπορούμε να βρούμε αμπελώνες από Σαρντονέ σε όλα τα άκρα της υφηλίου. Παρόλο που το σαρντονέ βρίσκεται φυτεμένο σχεδόν σε κάθε γωνιά της χώρας, η βόρεια και η κεντρική Ελλάδα, καθώς και η Πελοπόννησος είναι οι τόποι που η ποικιλία γνωρίζει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Το Chardonnay είναι γαλλική ποικιλία σταφυλιού που δημιουργήθηκε με τη διασταύρωση των γαλλικών ποικιλιών Πινό Nουάρ, Πινό Μπλανκ και της Αυστριακής ποικιλίας Γουε Πλανκ. 

Διαθέτοντας αρωματικό χαρακτήρα λευκόσαρκων φρούτων, στα πιο κρύα κλίματα και εξωτικών στα πιο ζεστά, τα κρασιά από σαρντονέ παρουσιάζονται πάντα πλούσια και ογκώδη γευστικά.
 
 
 
 
 
 

Μια επίσκεψη στους αμπελώνες μας και στο οινοποιείο μας θα σας δώσει την ευκαιρία να γευτείτε και να ταξιδέψετε ευχάριστα μέσα από τα πλούσια σε αρώματα και μοναδικά σε γεύση κρασιά μας.